Box Office 01708 443333 | General Enquiries info@queens-theatre.co.uk

QNew

QNew

Q Rehearsal Space

A fresh flexible rehearsal space is being developed behind the stage, meaning productions can be rehearsed on site properly for the first time, in a space disabled people can access, putting the making of brilliant theatre at the heart of what we do.

 

We’ll install natural light so that it’s a more stimulating space, a suitable floor for rehearsing musicals and dance, and all the kit required to make it a space actors love to work in.

 

Doors will be automated throughout backstage so that wheelchair users can more easily access the space and an overhead rig installed so that we can train disabled technicians in the use of lighting and sound equipment.

 

 

 

 

 

 

 

  • The Rehearsal Space will be used to rehearse the majority of our produced work, occupying the space for approximately 27 weeks of the year.

 

  • For 25 weeks of the year, the space can act as a resource for visiting companies or to host a variety of events.

 

 

 

Update

New sprung oak floorboard effect flooring has been laid in the Theatre’s new rehearsal space to provide a degree of bounce that flexes under impact. Performers need a floor to absorb the shock of repeated impact to their joints and reduce injury from falls. This follows the recent installation of new windows, a curtain rail and mirror curtains, cork boards, coat hooks and wifi, which have helped make the space more practical and stimulating for actors and creatives to work in.

These improvements wouldn’t have been possible without a generous donation from McDonalds Romford as well as contributions from the Theatre’s introduction of a 65p QNew Transformation fee.

 

 

WordPress theme development by whois: Andy White